HartWerk B.V. | Hart voor sociaal werk

Aanbod

Groenwerk

Groenwerk is ontstaan uit onze nauwe samenwerking met Staatsbosbeheer. Inmiddels zetten we onze groene vingers niet alleen in voor Staatsbosbeheer, maar ook voor de Rijksgebouwendienst, de Sint Willibrords-abdij en op ons eigen kampeerterrein. Als vrijwilligersgroep dragen we bij aan het algemeen onderhoud van het landgoed. Arbeidsintensieve, minder specialistische klussen passen het beste bij ons. We houden de gemarkeerde wandelroutes van het landgoed schoon en begaanbaar, snoeien laan-, en toekomstbomen op en helpen bij de aanplant van nieuwe bomen. Voor de abdij zijn we geregeld in de weer met het groot formaat brandhout of ondersteunen wij bij renovatie klussen aan de gebouwen. Bij kasteel Slangenburg onderhouden we voor het park, de boomgaard en het voorplein. Of helpen we met sjouwen van meubels in het kasteel zelf.

Hart voor groen:

 • Ontwerp, aanleg en onderhoud van publiek en privaat groen o.b.v. ecologische
  principes.
 • Sociale en maatschappelijke impact
 • Groenploeg met hart voor de natuur

Onze HartWerkers helpen met ontwerp, aanleg en onderhoud van publiek en privaat groen o.b.v. ecologische principes. Onze groenploeg werkt graag aan projecten waarbij het revitaliseren van ‘groen’ centraal staat. We streven naar het creëren van biodiversiteit om gezond groen te realiseren. Ons hart gaat  sneller kloppen van levende compost en inheemse soorten.

Particuliere groenklus? Onze HartWerkers snoeien, planten én maaien het gras gegarandeerd groener dan bij de buren!

Straatwerk

De Straten Generaal (SG) is ontstaan nadat een van onze collega’s in de dagbesteding steengoed in bestrating in Doetinchem bleek te zijn. Zijn talent en ervaring groeiden bij elke tuinklus. Inmiddels is deze collega uitgegroeid tot assistent werkbegeleider en deelt hij zijn vakkennis en kunde met enthousiaste  dagbesteding collega’s. Samen wordt er gewerkt aan het herstellen, verfraaien en aanleggen van straatwerk.

Steengoed in:

 • Strak straatwerk
 • Een steentje bijdragen aan de maatschappij
 • Echt sociaal werk met een verhaal
 • Hart werken

Uitgebreide bestratingsdiensten
Wij bieden een breed scala aan bestratingsdiensten, waaronder het aanleggen van nieuwe opritten, tuinpaden en terrassen. Wij gebruiken alleen de hoogste kwaliteit materialen om ervoor te zorgen dat uw nieuwe bestrating duurzaam is voor de komende jaren. Ons team kan u helpen kiezen voor de beste optie voor uw behoeften.

De Straten Generaal is er voor échte klussen, grote klussen en kleine klussen. Onze mannen krijgen bij elke klus de kans om meer en meer praktijkervaring op te doen en zichzelf te ontwikkelen. Straten Generaal is een mooi voorbeeld van hoe de hulpvrager uitgroeit tot hulpverlener. Dienstbaarheid met sociale impact. Met uw, door de Straten Generaal strak gelegde oprit of stoep, maakt u op meerdere niveaus een verschil.

Houtwerk

Kamperen

Sinds 2014 hebben we een eigen kampeerterrein: Natuurkampeerterrein Distelheide in Doetinchem. Distelheide is overgenomen van Staatsbosbeheer nadat ze eigenlijk de mankracht niet hadden om nieuw leven in de camping te blazen. Onze HartWerkers hebben het prachtige natuurkampeerterrein een nieuwe impuls gegeven. Naast het groenbeheer van de camping is er ook sprake van onderhoud van het sanitair en een stukje gastvrijheid naar onze gasten. Distelheide is dé plek voor natuurbeleving. Het is een kleinschalig kampeerterrein voor rustzoekers, voorzien van basis faciliteiten. Het Hartwerkers team draagt ook zorg voor de boekingen.

Natuurkampeerterrein Distelheide

 • Kamperen met sociale impact
 • Natuurbeleving
 • Achterhoekse gastvrijheid
 • Rust en ruimte

Bent u op zoek naar rust, ruimte en eindeloze natuur? Dan is Camping Distelheide gegarandeerd aangenaam vertoeven. Onze Hartwerkers zetten zich in voor een prettig verblijf door te helpen waar nodig. Altijd met een glimlach. Kampeerder met groene vingers? U bent van harte welkom om te helpen in onze rijke moestuin op Zorgboerderij Slangenburg, op steenworp afstand van de camping.

Lunchen

Buuls, ofwel kwajongens, zaten er genoeg in voormalig gevangeniscomplex de Kruisberg waar sinds 2020 onze lunchroom is gevestigd. Een prachtige locatie aan de rand van het Kruisbergse bos. Een fijne uitvalsbasis voor (lunch)wandelaars. Het oorspronkelijke idee van een sapbar, ontvouwde zich als een heuse lunchroom waar onze HartWerkers je met een hapje, sapje en Achterhoekse gastvrijheid ontvangen. Buuls is een gezellige eigentijdse lunchroom waar zo veel mogelijk wordt gewerkt met lokale producten. Ons unieke terras en het nostalgische pand dragen bij aan het totaalplaatje.

Onze Buuls voorziet in:

 • Gezonde lunch van lokale producten
 • Versgeperst Noabersap
 • Sociale dienstbaarheid
 • Gastvrijheid en hart voor de zaak

Ook de ondernemers uit het grote gevangenispand weten ons tussen de middag te vinden om aangenaam te ‘schaften’. Buuls ontvangt iedereen met open armen en voorziet in een gezonde lokale lunch.
Komt u ook?

Sappen

Naobersap, oerkracht in een flesje! Gemaakt met regeneratieve groente en fruit uit onze eigen moestuin bij u in de buurt. De ingrediënten zijn langzaam en met liefde geperst en verpakt door onze dagbestedingcollega’s. Zo krijgt u met uw dagelijks portie groenten binnen en helpt u onze Naobers om ook steeds beter voor zichzelf en voor onze lokale natuur te zorgen.

 • Samenwerken met de natuur
 • Werken aan je gezondheid
 • Groenten en fruit uit eigen moestuin
 • Lekker lokaal
 • Bomvol voedingswaarde door een gezonde bodem

Werken aan uw gezondheid door samen te werken met elkaar en de natuur. Naobersap is een lekker en voedzaam groenten- en fruitsap met lokale ingrediënten van regeneratie landbouw. Doordat we lokaal produceren en extra goed zorgen voor de bodem krijgen jouw sapjes steeds meer voedingswaarde. Naobersap betekent voor onze hart werkende naobers: het creëren van zelfbewustzijn, gezond leven en het vinden een passende betaalde werkplek. Naobersap geeft een impuls aan uw gezondheid en op sociaal en maatschappelijk vlak. Dat smaakt naar meer!

Ons Naobersap wordt vers voor u geperst bij Lunchroom Buuls.

© Copyright 2022 - Hartwerk B.V. - Op al het materiaal van de website rust copyright.